הצהרת הפרטיות של אתרי אלפי

עודכן לאחרונה: 23 אפריל 2001


אנו באתר אלפי ישראל משתדלים לספק לילדיכם חוויה מקוונת איכותית. בהקמת האתר ותפעולו, אנו דואגים לתת משקל לשיקולי פרטיות ואבטחת משתמשי האתר לא פחות מאשר לתכנים אשר אנו מספקים להם. מדיניותה של אלפי, כפי שתפורט להלן, היא לכבד ולהגן על פרטיות משתמשי האתר ובפרט על ילדים. להלן הסבר קצר כיצד ומתי אנו אוספים מידע מילדים וממשתמשים אחרים, ומה השימוש שנעשה במידע שנאסף.

אתר אלפי ישראל אינו מוכר, אינו מעביר לצדדים שלישיים ואינו מפרסם בציבור פרטים אישיים מזהים הנמסרים על ידי משתמשי האתר, למעט במקרים המפורטים להלן ובהתאם לחוק הגנת הפרטיות, התשמ"א 1981 - (לתיאור מלא של החוק לחצו כאן). אתר אלפי עושה את מירב המאמצים לאסוף ממשתמשי האתר רק את המידע המינימלי, הנדרש לצורך השתתפות בפעילויות האתר. ילדים יכולים להשתמש ברוב הפעילויות המוצעות באתר אלפי מבלי למסור מידע כלשהו. המקרים בהן נדרש מידע כתנאי לביצוע פעילות מסוימת יפורטו להלן.

חשוב לציין כי אם וככל שיאסף בעתיד מידע אישי מזהה, תינתן להורים אפשרות לסקור מידע זה אשר נאסף מילדיהם, להביא למחיקת מידע זה ואף לסרב לאפשר המשך איסוף מידע זה.

פעילויות באתר אלפי הדורשות מסירת פרטים

  • אתרי בית של ילדים- ילדים מוזמנים ליצור אתר בית משלהם במסגרת אתר אלפי. כל אתר בית שנוצר על ידי הילדים נסקר באופן ידני לפני שהוא מצורף לאתר אלפי וכל מידע אישי מזהה שמופיע באתר הבית נמחק על ידנו. כפועל יוצא, אתרי הבית שמופיעים באתר אלפי מכילים תוכן שהילד מסר או בחר, למעט מידע אישי מזהה.
  • מוזיאון אלפי - ילדים מוזמנים לשלוח אלינו עבודות אמנות אשר יופיעו באתר אלפי יחד עם עבודותיהם של ילדים אחרים. אנו מבקשים מהילדים לציין את שמם הפרטי, אות ראשונה של שם משפחתם ואת גילם. בכל מקרה, אנו סוקרים באופן ידני כל עבודה ומוחקים כל מידע אישי מזהה מעבר לפרטים הנזכרים לעיל.

  • משחקים ותחרויות - מעת לעת, מציעה אלפי לגולשיה להשתתף במשחקים ותחרויות לילדים, הדורשים מסירת כתובת אלקטרונית. ילדים המבקשים להשתתף בתחרויות אלה מתבקשים לספק את כתובתם האלקטרונית, את כתובת הדואר האלקטרוני של הוריהם ופרטים נוספים לפי העניין. על מנת להבטיח שלהורים תהיה אפשרות לפקח על פעילויות ילדיהם באתר, אנו שולחים להורים הודעה בדואר אלקטרוני (עפ"י כתובת הדואר האלקטרוני אותה מסר הילד) אשר מיידעת אותם על הבקשה שהגיש ילדם להירשם למשחק או לתחרות. על ההורים לשלוח את הסכמתם המקוונת תוך 24 שעות. מתחרה אשר הוריו לא שלחו את הסכמתם בתוך זמן זה, לא יכנס לתחרות. בהיעדר הסכמה הורית נמחקות כתובות הדואר האלקטרוני שמסר הילד. ילדים שקיבלו את הסכמת ההורים יכנסו לתחרות ואנו ניצור קשר עם ההורים באמצעות כתובת הדואר האלקטרוני אם ילדם הוא הזוכה.
    בסיום התחרות אנו מוחקים את כל כתובות הדואר האלקטרוני וכל מידע נוסף אשר נאסף לעניין זה. אין אנו משתמשים במידע לכל מטרה אחרת.

  • קידום דרכון לאי של אלפי- מעת לעת אנו מציעים למשתמשים לשלוח לחבריהם דרכון לצורך כניסה חופשית לאי של אלפי (ealfy.co.il). לצורך כך מתבקשים השולחים למסור את שמו הפרטי ואת כתובת הדואר האלקטרונית של הנמען. מידע זה אינו נשמר על ידינו ונעשה בו שימוש רק לצורך משלוח ההודעה האלקטרונית עם הדרכון לנמען.

  • המלצות על אתר אלפי- אנו מאפשרים לילדים ולשאר המבקרים באתר אלפי להמליץ על האתר לחבריהם. הממליצים מתבקשים למסור את שמם הפרטי, ואת האות הראשונה של שם משפחתם, כמו גם את שמם הפרטי וכתובת הדואר האלקטרונית של חבריהם - הנמענים לקבלת ההמלצה. לאבטחת הילדים, אין אנו מאפשרים להם להוסיף מלל משלהם להודעה זו. לאחר שההודעה נשלחת, אנו מוחקים את הפרטים שנמסרו לגבי הממליצים והמומלצים. פרטים אלה אינם נשמרים במאגר כלשהו באתר ואינם משמשים לפרסום או לכל צורך אחר.

  • משלוח גלויות - ילדים, גם אם אין ברשותם כתובת דואר אלקטרונית, יכולים לשלוח גלויה אלקטרונית לחבריהם מאתר אלפי. השולחים מספקים את שמם הפרטי ואת האות הראשונה של שם משפחתם וכן את כתובתם האלקטרונית של הנמענים. השולחים יכולים לבחור את הגלויה האלקטרונית מתוך רשימה קבועה מראש של גלויות. אין אפשרות להוסיף מלל אישי לגלויה או כל מידע מזהה אחר. הודעת דואר אלקטרוני נשלחת מאלפי לנמענים, עם קישור חזרה לאתר אלפי, שם מוצגת הגלויה האלקטרונית. רק חבריו שקיבלו את הודעת הדואר האלקטרוני ובה הקישור ההולם יכולים לצפות בגלויה האלקטרונית ששלחו אליהם.

  • טפסי משוב (חוו"ד)- אנו מאפשרים לילדים לשלוח משוב אודות אתר אלפי. ילדים הממלאים את טופס המשוב מתבקשים למלא רק את כתובת הדואר האלקטרוני שלהם ואנו מוחקים אותה לאחר שהגבנו על המשוב. ייתכן שנציע למבוגרים למלא טופס משוב מפורט יותר, המחייב אותם למסור את כתובתם האלקטרונית ומבקש (אך לא מחייב) למסור את שמם המלא, כתובתם, מספר הטלפון, מספר הפקס, שם העסק ועיסוקם המקצועי. מידע זה מיועד לשיפור האתר ומשלוח תגובות לאותם הורים, לא נחשף לצד שלישי כלשהו ואינו משמש לצורך פרסום.

  • ealfy.co.il - לתשומת לבכם "האי של אלפי" הינו אתר נפרד, למנויים בלבד. בהתאם, מדיניות ההגנה על הפרטיות של "האי של אלפי" שונה וניתן לראותה בעמוד המרכזי של "האי של אלפי".


קישורים - להנאת הילדים הגולשים באתר, מוצעים באתר קישורים לאתרים המיועדים לילדים לרבות אתרים מסחריים, חינוכיים או סתם מהנים. אין אנו אחראים לאתרים הללו ולמדיניותם לגבי הגנת הפרטיות ואבטחת הגלישה של ילדיכם. אנו ממליצים לכם לבדוק אתרים אלה לפני שתאפשרו לילדיכם לגלוש. אנו מקפידים להציג הודעה ברורה לגולשים הלוחצים על קישור לאתר אחר כי הם עומדים להכנס לאתר שאינו חלק מאתר אלפי.

כתובת IP ו-COOKIES* - לצורך מטרות פנימיות בלבד, אנו אוספים תאריך, שעה, סוג דפדפן וכתובת IP של כל המבקרים באתר. מידע זה נשמר לצרכי ניהול המערכת ואיזון העומס בשרת האתר, דווחים סטטיסטיים למפרסמים שלנו. כתובות הIP- אינן מקושרות לפרטים אישיים מזהים.

* COOKIES הן חלק מטכנולוגית תוכנה אשר מסייעת לנו להעצים את חווית הגלישה של הגולשים ולהתאים את האתר להגדרות המחשב של הגולשים. לדוגמא, ה-COOKIES מסייעים לנו לקבוע מהי השפה המבוקשת ביותר באתר אלפי. לעולם איננו שומרים סיסמאות או מידע על כרטיסי האשראי ב-COOKIES. השימוש ב-COOKIES הוא סטנדרטי וקיים ברוב אתרי האינטרנט המרכזיים.

ברירת המחדל של רוב הדפדפנים מאפשרת קבלת COOKIES. באפשרותכם להגדיר מחדש את הדפדפן שלכם באופן שיסרב לקבל COOKIES או להגדירו כך שיצביע מתי נשלחת למחשב שלכם COOKIE.

לתשומת לבכם: חלק מהיישומים באלפי לא יפעלו כמו שצריך במחשב שנחסם לקבלת COOKIES.

לידיעתכם - אלפי עובדת עם צד שלישי שאחראי לחלק מהפרסומות באתר אלפי. ייתכן וישלחו אליכם מדי פעם COOKIES מהמפרסמים שלנו. אין אנו שולטים על COOKIES אלו. גם משלוח COOKIES על ידי צדדים שלישיים הינו סטנדרטי בתעשיית האינטרנט.


יישומי סחר אלקטרוני

החנות של אלפי ויתר יישומי הסחר האלקטרוני באתר כפופים למדיניות שונה ביחס לאיסוף מידע אישי ודורשים מסירת נתונים הנדרשים לתהליך קבלת הזמנות. תנאי השימוש של יישומים אלה מופיעים בתוך היישומים. יישומים אלה מיועדים למבוגרים בלבד ונדרש כרטיס אשראי לצורך השלמת ההזמנה. אנו משתמשים בקבלנים חיצוניים לתהליכי הזמנת מוצרים מחנות אלפי ואספקתם לגולשים. המידע האישי מועבר לקבלנים בכפוף להסכם סודיות והם מעבירים זאת לקבלני משנה שלהם (כדוגמת מחסנים וחברות ספנות) לצורך ביצוע ההזמנה. אתר אלפי אינו אחראי לפעילות הקבלנים החיצוניים (למעט החתמתם על הסכם סודיות כאמור לעיל) וכל הזמנה מחנות אלפי נעשית על אחריות המזמינים בלבד. חשוב לציין כי הפרטים האישיים הנמסרים במהלך ביצוע ההזמנה, מוכנסים לרישומי האתר רק לאחר שההזמנה הושלמה ואושרה ונמסר כרטיס אשראי תקין.

לתשומת לבכם - יש באתר אלפי קישורים לאתרי סחר אלקטרוני נוספים של צדדים שלישיים אשר אוספים מידע אישי לרבות מספרי כרטיס האשראי במסגרת פעילותם. אתר אלפי אינו אחראי לאיסוף הנתונים על ידי צדדים שלישיים כאמור או אופן אבטחתם והגלישה בהם הינה על אחריות הגולשים בלבד. אנו מקפידים להציג הודעה ברורה לגולשים הלוחצים על קישור לאתר אחר כי הם עומדים להכנס לאתר שאינו חלק מאתר אלפי ומבקשים מהילדים לקרוא להוריהם. אין אנו אחראים לאתרים הללו ולמדיניותם לגבי הגנת הפרטיות של ילדיכם. מוצע, כי תבדקו אתרים אלו לפני שתתירו לילדיכם לגלוש בהם.


פעילויות המיועדות למבוגרים

אתר אלפי מכיל פעילויות המיועדות להורים ולמורים. בחלקים אלו מתבקשים הגולשים, במקרים מסויימים למסור פרטים אישיים כגון: שם מלא, כתובת מגורים, עיר, מדינה, מיקוד, וכתובת דוא"ל. פרטים אלה נדרשים מהמבקשים להשתתף בתחרויות או מהבוחרים להירשם לעיתונים של האתר או לקבל מידע אודות אתר אלפי שישלח להם מעת לעת. לכל הדיוור המגיע מאלפי מצורפות הוראות כיצד ניתן להיות מוסר מרשימת הנמענים.


מידע משפטי חשוב

  • אלפי עושה את מירב המאמצים למלא אחר הוראות חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א 1981.

  • אין באפשרות אלפי להבטיח כי מי שנתן את "אישור המבוגר" לפעולה הוא אכן ההורה או האפוטרופוס החוקי של הילדים. אתר אלפי אינו אחראי לאמיתות הזהויות הנטענות על ידי המוסרים אותן.
    אתר אלפי אינו יכול לוודא שילדים לא ינסו או יצליחו להערים על הדרישות באתר אלפי ואינו נוטל על עצמו כל התחייבות, חבות או אחריות בנוגע להתנהגויות מסוג זה או בנוגע להתחייבות להשגחה הורית.


  • אתר אלפי עושה את מירב המאמצים למנוע פרסום מידע אישי של הילדים והמבוגרים המשתמשים באתר, אולם, אין אנו אחראים שילדיכם לא ימסור, מיוזמתו, מידע אישי על עצמו או עליכם או על חבריו או מכרים אחרים באתרנו או באתרים אחרים המקושרים מאתר אלפי.

  • אנו ממליצים להורים להבין את הפעילויות, השימוש והסיכונים האפשריים בגלישה באתר אלפי. אנו קוראים להורים לייעץ לילדיהם לא למסור כל מידע אישי מזהה בעת הגלישה ברשת האינטרנט ללא הסכמת ההורים.

אלפי שומרת על זכותה לשנות מידע, פעילויות, מוצרים, מדיניות, קידום, חשיפה ותנאי פטור מאחריות בכל עת. שינויים בהצהרת הפרטיות יופיעו באתר אלפי. אנא, בדקו תנאים אלה מעת לעת. תאריך העדכון האחרון מצויין בראש המסמך. המשך הגלישה באתר אלפי לאחר שינוי במדיניות יהווה הסכמה לאותם שינויים. בכל מקרה, אם יתבצעו שינויים מהותיים באיסוף, בשימוש או במדיניות חשיפת המידע- נפנה אליכם לצורך קבלת הסכמה מחדש.

אנו מודים לכם על דאגתכם ביחס לסוגיות הגנת הפרטיות ואבטחת הגולשים באתר ועל הזמן שהקדשתם לקריאת מדיניות האתר בנושא. אנו מקווים כי אתם וילדכם תיהנו מאתר אלפי. אנא הרגישו חופשיים לפנות אלינו עם כל שאלה, הערה או רעיון לשיפור.



כתובת בישראל ליצירת קשר:
אלפי ישראל אתרי ילדים בע"מ
הנגבה 6 גבעתיים 53450
info@alfy.co.il

 | 
ברוכים הבאים לאי של אלפי
 | 
Copyright © ALFY Israel and/or licensor ALFY, Inc. All rights reserved  |  הצהרה משפטית  | 

הלומדות ב"אלפי" נבנו בצורה שתאפשר לילדים למידה תוך כדי משחק, הן מתמקדות בפיתוח מיומנויות חינוכיות כגון: שפה ,קריאה, אורינות, חשבון, מספרים, מניה, מיון ופתרון בעיות, הגיון, העולם סביבינו, גאוגרפיה, שפות, אנגלית לילדים, יצירה ואומנות. באלפי מאות הפעלות, משחקים לילדים, לומדות, סיפורים, פאזלים ועוד.
"אלפי" מתוכנן כך שגם ילדים שאינם יודעים לקרוא, יוכלו לשחק בכל משחק, בכל פעילות ולהפעיל כל לומדה (משחק, סיפור, סרטון וכדומה) בצורה עצמאית . המשחקים מלווים בקריינות. בשפה העברית והסיפורים אף מנוקדים בכתיב מלא . הגלישה באלפי מאופיינת כגלישה משפחתית, הורים, ילדים, סבים, סבתות יחדיו.אלפי הינו אתר חינוכי, לימודי הפונים לילדים בגילאי 9-3 .